13/04/2021

WALKINN’ WITH RENÉ VALSTER

René is by far de meest sportieve collega die wij binnen Innvolve hebben. Dit komt onder andere tot uiting in zijn doorzettingsvermogen. De afgelopen tijd had René een moeilijke periode waarin hij herstelde van een zware burn-out. Super trots zijn wij op René en de wijze waarop hij heeft gewerkt aan zijn herstel én op zijn openheid om zijn verhaal te delen.  

Carolien Dekkers, onze HR manager, wandelde met hem door Vlaardingen, waar zij spraken over Innvolve, zijn projecten, maar ook over mindere tijden; zijn burn-out.  

WAAROM HEB JIJ EIGENLIJK VOOR INNVOLVE GEKOZEN?

Voordat ik voor Innvolve koos, kwam ik in contact met een aantal InnvolversIk werkte voor een andere werkgever en werd extern ingezet op een project van Innvolve. Ik merkte dat de band met de Innvolvers zó goed was en zij praatten vol lof over Innvolve, dat ik meteen dacht: dit is een gaaf bedrijf. Via Dennis heb ik toen een gesprekje met Ruud aangevraagd. Dat beviel ook zó goed, er was meteen een klik, en zodoende heb ik volledig voor Innvolve gekozen. Zes jaar geleden alweer!  

Ik ben daar eigenlijk heel open over. Zomer 2019 had ik een klus in Eindhoven. En toen begon ik mij eigenlijk steeds zieker te voelen en zat ik steeds minder lekker in mijn vel. Ik werd magerder en mensen spraken mij steeds vaker aan, om te checken of het wel goed met mij ging. Mijn concentratie verdween en daarbij ook mijn enthousiaste houding. Maar ik bleef doorwerken, tot mijn lichaam in november zijn grens aangaf; ‘we stoppen ermee’. Ik kon ineens niets meer; nadenken, gesprekken voeren, geduld behouden, het hield op. Ik verloor in die tijd twaalf kilo lichaamsgewicht. Dat was voor mij de stap om toch naar het ziekenhuis te gaan, waar werd ontdekt dat mijn Testosteron veel te laag was. Lang verhaal kort; ik had een lichamelijke én mentale burn-out.  

WIJ ZIJN ONTZETTEND BLIJ DAT JE WEER TERUG BENT, WANT JE HEBT EEN BURN-OUT GEHAD. WIL JE DAAR IETS MEER OVER VERTELLEN?

Wat heeft jou geholpen om nu weer ‘back on track’ te zijn?  

Door middel van vaste patronen en rust, ben ik weer terug op de werkvloer. Ook het feit dat Innvolve mij bleef steunen in deze gehele periode gaf mij ontzettend veel rust; ik had mijn werk nog én de steun van mensen om mij heen. Vanaf dag één heb ik heel goed contact gehouden met Carolien; mijn HR manager en aanspreekpunt binnen Innvolve, en onze salesmanager Freek. Wekelijks bespraken we mijn situaties en zij lieten mij altijd weten dat we er samen uit zouden komen. Doordat zij mij het vertrouwen hebben gegeven dat ik volledig door werk werd gesteund, heb ik daar rust in gevonden. Zeer regelmatig kwam Carolien mijn kant op en hadden we goede gesprekken. Na ongeveer een jaar ben ik langzaamaan weer aan het werk gegaan en ook hierin hebben Carolien, en alle andere Innvolvers, mij geholpen en ondersteund om een weg te vinden richting volledig herstel. Daar ben ik heel Innvolve meer dan dankbaar voor! 

Wat betekent Innvolver zijn voor jou? 

Innvolver zijn betekent ‘krijgen wat je geeft, geven wat je krijgt’. Als Innvolver wordt er veel van je verlangd en verwacht, maar je krijgt er ontzettend veel voor terug. Als jij lekker je ding doet en je actief inzet, je werk goed doet en bij de klant het verschil maakt, zal Innvolve er ook altijd voor jou zijn. Ik denk dat Innvolve een DNA heeft dat je niet vaak ziet. Persoonlijk, sociaal en op de één of andere manier stralen wij dit ook altijd naar buiten toe uit. Als je ons vergelijkt met andere organisaties, vind ik echt dat je dat verschil ziet. En dat is voor mij ontzettend belangrijk. Dit verschil berust echt op de betrokkenheid; of je nou wel of niet met elkaar op een klus zit, je kunt altijd bij elkaar terecht. Je wordt op sleeptouw genomen als het nodig is; je bent gewoon een team! We krijgen de job gedaan, maar zijn daarnaast onderling ook een heel gezellige club.  

En hoe begint jouw (werk)dag? 

Ik sta altijd vroeg op; denk dan aan 05:30 uur of 06:00 uur. Dan wandel ik een uurtje in de buitenlucht om de dag goed te beginnen. Aan het begin van de dag wat dingen doen; dan voel je je de hele dag fit en gezond. Daarnaast ga ik nog een halfuurtje sporten en dan is het tijd om achter mijn computer te kruipen en de dag te beginnen. 

Want wat maakt werken voor Innvolve zo gaaf? 

Je hebt zelf de regie in handen, en dat maakt het voor mij zo gaaf. Heel simpel; als je iets wilt en het past binnen de missie en visie van Innvolve, dan kan dat. Je geeft richting aan je eigen carrière. Het gaat er niet om dat Innvolve bepaalt welke richting je opgaat, maar je gaat voor wat jij zelf wilt. Je bepaalt zelf hoe je je wilt ontwikkelen, zolang het past binnen de onze strategie. En dan kán het ook gewoon! 

 

WAT IS JOUW GAAFSTE INNVOLVE-PROJECT TOT NU TOE?

Dat zijn er eigenlijk wel twee. In mijn beginperiode heb ik met Koen en Dennis een project bij Amarant gedaan. En daar heb ik voor het eerst écht mijn waarde kunnen laten zien. Dat was een heel goed én leuk project. We zaten daar echt als team en hebben samen de klus geklaard. Ik heb daarnaast Innvolvers aan het sporten gekregen, collega’s in een foute kerstrui gehesen én zelfs een barbecue georganiseerd voor het hele team. 

En Concordia de Keizer. Dat project is weer heel iets anders. Ook daar merk je gewoon weer dat we met z’n allen zoiets moois neer kunnen zetten. En daar ben ik ook geleidelijk gerold in de functie die ik nu heb, natuurlijk. Momenteel zijn we met een verbetertraject bezig om de Servicedesk in te zetten zoals het bedrijf wenst. Daar ben ik vier maanden geleden gestart en onlangs hebben we daar een contract getekend waarin staat dat Innvolve de volledige Servicedesk gaat herinrichten en verbeteren. Mijn rol daarin is coördinator, om ervoor te zorgen dat alles goed gaat. We gaan de platforms herinrichten en het personeel, onze collega’s, bijbrengen hoe je als Innvolve zijnde werkt. Over een maand of vier zijn we zóver dat wij de volledig IT-omgeving gaan beheren. Zo gaaf allemaal! 

Ik ben er een tijdje uit geweest. Toen ik terugkeerde, was er een heleboel veranderd. Ik had nog nooit met Azure gewerkt en Microsoft Teams was nog onbekend voor mij. In de afgelopen maanden heb ik me flink gefocust op het bijspijkeren in deze kennis. Nu ben ik gelukkig weer bijna helemaal up-to-date! Mijn next step is dan ook het project waar ik nu zit, goed afronden. Ervoor zorgen dat we als Innvolve zijnde iets heel moois neerzetten voor de klant en ook voor onszelf. En daarnaast persoonlijk technische kennis bijspijkeren met certificaten. Zoals ik zes jaar geleden ook al zei; doorpakken! Op naar een volgende gave klus, en dat constant mogen blijven doen voor Innvolve 

WAT IS JOUW NEXT STEP BINNEN INNVOLVE?