WALKINN’ WITH PATRICK TWISTERLING

OPS-engineer Patrick is deze maand alweer vijf jaar bij Innvolve in dienst. Een technische duizendpoot die geen uitdaging uit de weg gaat en constant blijft bijleren door het volgen van interessante seminars.

De IJzeren Man in Vught werd bezocht voor een wandeling van Patrick en HR-manager Carolien. Zij praten verder over de ambities van Patrick in de komende vijf jaren en een nieuw project dat hij gaat uitvoeren.  

WAAROM HEB JIJ GEKOZEN VOOR DE IT?

Ik heb voor de IT gekozen omdat ik van mijn hobby mijn werk heb gemaakt. Destijds werkte ik langs de snelweg en het was een hele koude dag. Terwijl ik een lantaarnpaal stond aan te sluiten, dacht ik; Nee! Dit blijf ik niet doen’. Dus van het aansluiten van elektra ging ik over naar de IT. Deze stap maakte ik in 1998, toen net de hype rond het millennium aan de gang was. Daardoor was er heel veel werk in IT en zo ben ik daarin gerold.   

HOE BEN JE BIJ INNVOLVE TERECHT GEKOMEN?

Innvolve heeft mij benaderd toen ik was gedetacheerd bij Gemeente Amsterdam. Het bedrijf waar ik vanuit gedetacheerd was, had ik in die anderhalf jaar slechts twee keer gezien. Dus ik had helemaal geen binding. Ik was wél op zoek naar een werkgever die iets meer persoonlijke aandacht had. En toen kwam Innvolve op mijn pad. Tijdens de gesprekken die ik heb gevoerd met Innvolve, werd mij al heel snel duidelijk dat er heel veel ruimte was voor persoonlijke aandacht en ontwikkeling. En ik voelde meteen de Brabantse gezelligheid! 

En hoe is het dan in werkelijkheid bij Innvolve? 

Er is heel veel ruimte om zelf nieuwe dingen in te brengen en je merkt dat mensen écht naar je luisteren. Zo heb je niet het gevoel dat je ‘in de lucht aan het schreeuwen bent’. Ik heb écht inbreng.  

Deze week ben je alweer vijf jaar bij Innvolve in dienst. Wat ga je de aankomende vijf jaar doen? 

Ik ga met ingang van 1 juli mij richten op de beheerafdeling van Innvolve. Met het team gaan we kijken of we daar de processen beter kunnen stroomlijnen. We gaan ervoor zorgen dat er zo veel mogelijk (geautomatiseerd) wordt opgevangen door de eerste lijn. En daarnaast zullen we ook aan onze eigen omgeving wel wat dingen gaan veranderen, want als wij Azure aan onze klant verkopen, zal je ook zelf je eigen IT op orde moeten hebben. Practice what you preach. Future proofzijn! 

‘’Innvolve is er voor mij, ook als ik in mijn privésituatie wat moeilijkheden heb.’’  

Wat betekent Innvolver-zijn voor jou, Patrick? 

Een Innvolver zijn, houdt voor mij in dat je met allemaal mensen werkt die een passie hebben voor IT. En die altijd bezig zijn om het maximale uit IT te halen voor onze klanten en ze volledig te ontzorgen. Persoonlijk probeer ik deze “innvolvement” ook altijd uit te dragen naar de klant waar ik op dat moment mee bezig ben. 

Wat is jouw gaafste/leukste/interessantste Innvolve-project? 

Dat is denk ik toch wel het laatste project, wat ik nu aan het afronden ben. De migratie van de ARAG-omgeving naar Azure. Dit project is zo gaaf omdat ik hier te maken heb gekregen met allerlei nieuwe technieken, zoals Azure Migrate en Windows Virtual Desktop. Daarnaast kon ik heel goed gebruikmaken van de kennis die ik al had van de ARAG-omgeving die ik opgedaan heb in het eerste half jaar bij Innvolve  

Ik denk heel veel enthousiasme, heel veel kennis én vooral ook iemand die kritisch durft te zijn. Niet zo zeer op het werk van een ander, maar vooral op dat van mijzelf. Er is altijd ruimte voor verbetering, dus het zal niet de eerste keer zijn dat ik iets nieuws heb gebouwd en het vervolgens herzie. Ik ben nu eenmaal heel kritisch en dat is zoals Innvolve mij kent. 

WAT HEB JIJ INNVOLVE GEBRACHT?

HOE KAN JIJ HET MEEST ULTIEM ONTSPANNEN NÁ EEN WERKDAG?

Waar word ik het meest gelukkig van? Als ik in de avonduren een Seminar kan volgen om weer iets nieuws te leren! Ik adviseer iedereen om aanwezig te zijn bij Microsoft Ignite. Drie dagen lang is dat alleen maar informatie en ik heb dat de afgelopen twee keer in de avonden met volle overgave gevolgd. En dat is iets waar ik heel veel van heb geleerd. Ik promoot iedereen binnen de organisatie om met mij mee te doen! Nu je het zegt… ik denk dat ik de pizza vast ga bestellen voor het volgende seminar; Microsoft Inspire op 14 en 15 juli te volgen via deze link

Wat is jouw droom binnen Innvolve? 

Een goed geoliede organisatie die alle processen goed op orde heeft. Dát is mijn uitdaging voor de aankomende tijd. En voor de komende jaren hoop ik natuurlijk dat wij nog heel veel migraties mogen doen bij gave klanten.