20/05/2021

WALKINN’ WITH PATRICK NIEUWENHUIJZEN

Patrick is een onmisbare collega binnen ons team, hij is als de beste in het vinden én binnenhalen van aanstormend talent voor Innvolve. Hij weet precies wat bij ons past en overtuigt met zijn enthousiasme menig IT-er om bij Innvolve te komen werken.

Hoe het is om recruiter bij Innvolve te zijn én wat de grootste uitdagingen zijn in dit werk, bespreekt Patrick met HR-manager Carolien tijdens een wandeling in thuisbasis Vught.

‘Een Innvolver is een beetje bourgondisch, want wij zijn eigenlijk allemaal levensgenieters, toch?!’

WAAROM HEB JIJ TWEE JAAR GELEDEN GEKOZEN OM CORPORATE IT RECRUITER TE WORDEN BIJ INNVOLVE?

Ik heb drie jaar lang bij agencies gewerkt, maar ik wilde graag voor een organisatie werken waar iedereen die ik een baan aanbood, ook een collega wordt van mij. Het geeft mij voldoening om die collega’s elke dag te zien, op vrijdag een frietje mee te eten, en vooral concrete stappen te zien zetten in hun werk.

Het bevalt mij tot nu toe super goed. Ik heb het nog nooit zó naar mijn zin gehad op mijn werk. Want het familiegevoel is heel sterk, zonder dat het ten koste gaat van motivatie. Ik denk dat dat gevoel juist heel bevorderlijk werkt, want je gaat veel sneller voor iemand door het vuur. De organisatie is heel plat en ik heb het gevoel dat ik bij iedereen met alles terechtkan. Ondanks dat ik de enige recruiter ben, is iedereen bereid om mij te helpen.

WANNEER IS IEMAND EEN ÉCHTE INNVOLVER?

Om echt bij ons te passen, denk ik dat je een teamplayer moet zijn, we doen het tenslotte samen. En ook wel een beetje bourgondisch, want we zijn allemaal levensgenieters, toch?! Dan ben je toch al gauw een Innvolver. In the end merk je aan tafel vaak snel of iemand past of niet.

Want wat zoek jij in een Innvolver?

Iemand die ambitieus is, die wil groeien; niet alleen, maar ook met ons. Iemand die ziet dat wij met de hele club, als Innvolve-zijnde, klaar zijn om grote stappen te zetten en die daar ook in meewil. Én iemand die ons verder brengt als organisatie.

Waarom moet iemand bij Innvolve komen werken?

Dat gaat echt om hetgeen wat we doen; technisch is ons niveau echt wel hoog. Ik hoor van nieuwe techneuten die bij ons komen werken, dat onze techniek heel goed in elkaar zit. Dus de uitdaging ligt bij ons heel hoog. We hebben daarnaast natuurlijk het empowerment-programma en dat zegt wel iets over ons als organisatie. Als je je betrokken wil voelen, en als je elke dag met een glimlach naar je werk wil rijden, moet je voor Innvolve kiezen.

Wat is de grootste uitdaging in jouw werk?

Er regelmatig voor zorgen dat ik met kandidaten in gesprek ben en hen mooie aanbiedingen kan doen. Mijn werk is met name ‘searchen’ en dat kost veel energie, maar als ik dat vergelijk met wat het me oplevert aan mensen die ik bij Innvolve aan een nieuwe baan kan helpen, is dat mijn grootste uitdaging.

Waar ben je het meest trots op?

We hebben kortgeleden onze huisstijl veranderd, waar met name Anne heel druk mee bezig geweest is. Daar krijgen we een heleboel complimenten over. Ik ben heel trots op het feit dat dat staat en ik merk dat dat ook heel erg helpt. Ook onze teksten vinden sollicitanten heel erg leuk; dat hoor ik vaak terug. Want de uitdaging is dat je teksten schrijft die heel dicht bij je bedrijfscultuur staan. Én ik ben heel trots op het feit dat we in korte tijd aardig wat trainees hebben geworven, wat ook voor ons nieuws is, maar we vanaf dag één denk ik al heel goed doen.

 

‘Waarom zouden wij niet met jou in zee moeten gaan?’

Een kleine tip, voor iemand die dit nu leest en op het punt staat om bij ons te solliciteren, dan zeg je; ‘Als jullie geen goede IT’er/sales/recruiter/etc. willen hebben, dan moet je mij vooral niét aannemen’. Dat is voor mij het perfecte antwoord op die vraag!

WAT IS JE FAVORIETE INTERVIEW-VRAAG?

HOEVER GA JE OM EEN KANDIDAAT BINNEN TE HALEN?

Heel ver, écht heel ver. Ik denk dat er niets is dat ik niét zou doen om een kandidaat binnen te halen. We hebben eens een kandidaat gehad die heel erg twijfelde; dan breng ik de aanbieding persoonlijk langs. Gewoon om te laten merken dat we het echt menen. Alles draait erom dat je aan de kandidaat laat zien dat je hem of haar graag wil hebben. Ik vind dat je daar als recruiter-zijnde alles voor uit de kast moet halen. Al kiest de kandidaat dan toch niet voor ons, dan weet je in ieder geval dat je er alles aan hebt gedaan!

Wat doet onze game-/playseat-ruimte met jou?

Dat is niet goed voor mijn competitieve gevoel. Op een gegeven moment hadden we een situatie waarin we de playseat kregen. Ik had er nog amper op gezeten, en een collega haalde al snel de snelste tijd terwijl ik uit alle bochten vloog. Dus bleef ik langer op kantoor om te oefenen tot ik de snelste tijd had. Na Corona ga ik eens kijken of Ruud nog altijd niet tegen zijn verlies kan, Marcel nog steeds makkelijk te verslaan is én wat het niveau is van de nieuwe jongens.

Wat maakt jou anders dan alle andere recruiters?

Vooropgesteld zijn er heel veel goede recruiters. Ik hoop wel dat ik in staat ben om een bepaald gevoel bij iemand op te wekken zodat diegene zoiets heeft van ‘hier werken leuke mensen en gaan ze relaxt met elkaar om’. En met name eerlijkheid; geen gouden bergen beloven, maar goed naar iemand luisteren en eerlijk zijn zonder dat het ten koste gaat van commercialiteit. Ik geloof dat je daar alleen maar nóg succesvoller van wordt. Mijn rol is vooral dat ik belangen behartig van kandidaten. Dus ook bij Innvolve haal ik alles uit de kast om de beste aanbieding voor de kandidaat te doen.

Als je één dag directeur zou zijn van Innvolve, wat zou je dan doen?

Dan zou ik de hele dag iedereen bellen; kandidaten met name. Hoe vet is het als je door de directeur van de organisatie wordt gebeld die zegt dat ze je heel graag in hun team willen hebben. Dus ik denk echt dat ik op zo’n dag heel veel kandidaten zou fixen voor Innvolve!

Wat ik met recruitment zou willen in de toekomst. Ik zou het namelijk wel heel leuk vinden, mocht die ruimte er komen, om een team op te zetten met jongens, meiden, mannen en vrouwen die namens Innvolve de markt op gaan. Dat we daarmee nog sneller kunnen groeien!

WELKE BELANGRIJKE VRAAG HEB IK JE NOG NIET GESTELD?