11/03/2021

WALKINN’ WITH EWOUT DE GAST

Van trainee naar waardig Software Developer: wij zijn super blij met aanstormend talent Ewout. In een jaar heeft hij het verschil weten te maken bij twee gave opdrachtgevers; CZ en QwoaterMet HR manager Sanne wandelde hij in het Mastbos in Breda. Ewout vertelt ons hoe het was om als Innvolver te starten en hoe zijn leertraject eruitzag. En niet te vergeten… zijn passie voor computers.  

ALLEREERST… WAT WILDE JE VROEGER WORDEN?

Toen ik startte met mijn MBO-opleiding, koos ik direct al voor de IT richting. Maar dat ik echt Software Developer ging worden, dát wist ik toen natuurlijk nog niet. Sterker nog, ik kan me niet voorstellen dat ik toen al wist wat dat was!   

WAAROM HEB JE VOOR INNVOLVE GEKOZEN?

Ik ben bij Innvolve terechtgekomen via mijn studie. Tijdens mijn studie wilde ik al gaan werken én het was tijd om praktijkervaring op te doen. Innvolve bood mij een hele gave kans. De sfeer binnen Innvolve sprak mij direct heel erg aan, het was een informeel, een ‘casual bedrijf en Vught ligt bij mij om de hoek. Dat sloot allemaal heel mooi aan op wat ik belangrijk vond, waardoor ik heel snel de keuze had gemaakt.   

Wat betekent ‘Innvolver-zijn’ voor jou?

EeInnvolver is voor mij iemand die altijd klaarstaat om hard te werken, veel wil oppakken en bovenal meedenkt met de klant. Met gezellige collega’s maken we er altijd het beste van! We zijn formeel wanneer het moet, maar hebben altijd flexibel en in korte lijnen contact met elkaar. We schakelen altijd om tot de beste oplossing te komen voor de klant. Het idee dat ik had toen ik Innvolve voor het eerst binnenliep, klopt volledig.  

Welke tool is voor jou nu helemaal Hot&Happening?

Veel tools binnen IT zijn natuurlijk Hot en Happening. Tools op het gebied van Virtual Reality, Artificial Intelligence, Big data noem maar op. Veel heb ik nog niet mee gewerkt. Ik vind voor nu vooral de technieken gaaf waar ik zelf mee werk, bijvoorbeeld .Net. Misschien niet het meest Hot, maar voor mij nu wel het meest Happening :) en het meest praktisch om toe te passen.

Welk Innvolve project vond jij het gaafst om aan te werken?

Tot nu toe is dat Qwoater. Ik ben daar als trainee aan de slag gegaan, om de integratie te bouwen voor Microsoft Office. Het doel was om bestanden, opgeslagen op het platform, makkelijker, veiliger en sneller te openen en op te slaan. Daarbij raakten we ook allerlei zaken eromheen aan, om het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor de klant. Dát was echt mijn vakgebied qua development. Ik heb daar ruim een halfjaar gezeten met een heel gezellig team. Daar heb ik heel veel van geleerd!  

Wat heeft Innvolve je tot nu toe gebracht?

Sowieso de kans op een hele leerzame stage. Ik heb nog eens bij Qwoater gevraagd of ik aangenomen zou worden als ik gewoon zó aankwam, maar dat is toch altijd lastiger. Via Innvolve kwam ik daar binnenwaardoor het dan ook direct goed zat. Het onderlinge vertrouwen is er, met samen de visie ‘dit doen we, dit gaan we doorzettenInnvolve brengt mij leuke collegas en bovendien zekerheid door het aanbod van een vast contract zonder proefperiode. Dat gebeurt niet vaak! Én een hele mooie auto voor de deurdat zijn fijne dingen die erbij komen. Bovenal word ik gestimuleerd om door te groeien en mijn eigen pad te vinden in mijn carrière.  

Wat zou je doen als je voor één dag directeur van Innvolve was?

Ja.. wat zou ik dan moeten doen? Ik zou het eigenlijk helemaal niet anders willen doen! Misschien zit ik er ook te kort om daar iets van te zeggen. Het zou wel heel gaaf zijn om meer te focussen op Development, dus echt Solutions. Wat we al hebben, zijn hele toffe, grote klanten. We doen het gewoon top! Waarom zou je dan iets veranderen?