13/04/2021

WALKINN’ WITH PIM VAN GRINSVEN

Pim is één van onze Young Professionals, maar verslaat menig IT’er met zijn kennis in Infra Engineering. Een waardig teamlid die niet alleen kennis, maar bovenal gedrevenheid en de nodige gezelligheid meebrengt! 

Sanne van HR en Pim pikten de eerste zonnestralen van deze lente mee en wandelden in het buitengebied van Sint-Michielsgestel. Zij praten over Innvolver-zijn en chocolade-cravings 

WAT WILDE JE VROEGER ALTIJD WORDEN?

Vroeger voetbalde ik altijd heel veel, dus ik kan me herinneren dat ik profvoetballer wilde worden. Het was toen in ieder geval niét iets met computers. Dat wist ik sinds mijn twaalfde of dertiende; toen sloopte ik mijn vaders computer nog weleens. Dat vond hij niet zo leuk, maar op een gegeven moment kon ik mijn fouten zelf oplossen met mijn technische kennis. Toen wisten wij dat ik iets in de IT moest gaan doen.  

Via een vriendin van mij ben ik bij Innvolve terechtgekomen; een gave organisatie en ook nog eens dichterbij huis. Zij was recruiter en zij kende onze recruiter Patrick. Een eerste gesprek volgde heel snel. Het klikte direct en ik had er al snel een heel goed gevoel bij. 

Mijn gevoel klopte ook. Gaaf aan werken bij Innvolve is dat je je werk echt sámen doet. Niet alleen. Ik vond al snel mijn weg binnen de organisatie. Een project doe je als team, je overlegt veel met elkaar en je hebt constant onderling contact; ‘waar ben jij mee bezig en waar kunnen we je nog bij helpen?’. Dat maakt de resultaten zo mooi. Samen begin je aan een project en rond je hem ook af. Allemaal met dezelfde motivatie; we bleven wel eens met z’n allen tot 02:00 uur zitten, om een groot project goed af te ronden.   

WAAROM KOOS JIJ VOOR INNVOLVE?

Wat is jouw gaafste Innvolveproject tot nu toe?  

Binnen Concordia de Keizer heb ik op dit moment een hele gave opdracht. Ik heb alles in Intune ingericht en ervoor gezorgd dat de werkplekken van Concordia de Keizer goed werken én de applicaties gereed zijn om uitgerold te worden. Deze projecten vind ik heel interessant. Dit maakt dat mijn huidige project bij Concordia de Keizer, ondanks dat deze nog niet is afgerond, ongetwijfeld mijn meest gave project is tot nu toe. Iedereen binnen de organisatie krijgt een goed-werkende én uitgebreide laptop en wij zorgen er als team voor dat alles tot in de puntjes geregeld is.  

Wat heeft Innvolve jou tot nu toe gebracht? 

Een stok achter de deur om mijn certificaten te halen :). Bij mijn vorige werkgever werd daar namelijk niet zoveel naar gekeken. Maar ik merk dat er binnen de IT-wereld veel waarde wordt gehecht aan je certificeringen, naast je kunde om het in de praktijk te brengen. Innvolve motiveert mij om hard aan de bak te gaan met mijn bijscholing en certificeringen. Ze denken mee aan het goed voorbereiden op examens; van online leeromgevingen tot interne trainingen door collega’s. Ik heb bijvoorbeeld deelgenomen aan een Terraform training, gegeven door Patrick Twisterling. Security staat voor mij nu op de planning om af te ronden; weer heel interessant!   

Wat is jouw guilty pleasure als je thuiskomt van je werk?  

Ik probeer altijd gezond te eten, maar als er wat lekkers op tafel staat in huis, kan ik die verleiding heel moeilijk weerstaan. Ik ben echt gek op chocolade. Vooral M&M’s, paaseieren, chocoladeletters, zijn echt meteen op. Naast snoepen ben ik dan wel écht fanatiek cross-fitter en doe ik aan Yoga. Ik weet het dus wel te verhouden!  

Als ik directeur van Innvolve zou mogen zijn, dan liever de technisch directeur! Ik vind techniek veel te leuk om daarvan af te wijken. Als technisch directeur zou ik iedereen uithoren over wat er bij hem of haar speelt binnen projecten. Vanuit mijn eigen passie voor techniek zou ik zo nóg meer betrokkenheid creëren. 

EN TOT SLOT; ALS JE ÉÉN DAG DIRECTEUR ZOU ZIJN VAN INNVOLVE, WAT ZOU JE DAN DOEN?